Chotto Xenos med Akram Khan Company

tirsdag 01. mars 202201. mar 2022 18:30 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER KR 155 - 250 (INKL. SERVICEAVGIFT)Hvordan starter en krig? Og hvordan slutter den? Det kommer helt an på hvem som forteller historien. Chotto Xenos er noe så sjeldent som en forestilling om krig og hvordan konflikt påvirker mennesker og samfunnet rundt oss. Forestillingen passer for alle fra 10-årsalder.

Tittelen betyr «liten fremmed», og verket forteller den ofte glemte historien til de mange soldatene som ble hentet fra koloniene til Europa for å kjempe i første verdenskrig. Ved hjelp av humor og tydelig kroppsspråk klarer stykket både å formidle det grufulle i krigens virkelighet, men også skape rom for refleksjoner, i et format og en form som er tilpasset et ungt publikum.

En ensom danser, med hjelp av digitale effekter, forteller historien. Forestillingen er basert på den verdenskjente koreografen og danseren Akram Khan sin solo XENOS, som tok opp soldatenes egne opplevelser av å være i en krig.

Akram Khan er en av vår tids mest anerkjente og bejublede koreografer. Med utgangspunkt i den tradisjonelle indiske kathak-dansen har han gjennom årene utviklet en helt særegen tilnærming til samtidsdans. I tillegg til koreografi er han kjent for å bruke tekst, animasjon og andre kunstneriske uttrykk for å fortelle sine historier.

En tankevekkende forestilling om krig, for barn fra 10 år og oppover, med familie.

«Et arbeid med en utrolig kraft, med emosjonell og kulturell dybde som bærer vitne om selvtilliten til en kunstner i sitt absolutte ess.» – The Stage om Xenos (som Chotto Xenos bygger på)

«En triumf av energi, empati og intellekt.» – The Telegraph om Xenos (som Chotto Xenos bygger på)

MEDVIRKENDE
XENOS kunstnerisk ansvarlig og original koreografi: Akram Khan
Chotto Xenos ansvarlig og tilpasning: Sue Buckmaster (Theatre-Rites)
Danser: Guilhem Chatir eller Kennedy Junior Muntanga (alternerer)
Assisterende koreograf: Nicola Monaco
Scenografi: Ingrid Hu
Film og projeksjonsdesign: Lucy Cash
Digital animasjon og grafikk: Laurie Hill
Rekvisitter: Louise Edge, LFX props & special fx
Dukker: Naomi Oppenheim
Lysdesign: Guy Hoare
Lysteknikker: Lars Davidson
Originalmusikk: Domenico Angarano, basert på Vincenzo Lamagnas musikk fra XENOS
Lyddesign: Domenico Angarano, Phil Wood
Lydingeniør: Matthew Armstrong
Kostymedesign: Kimie Nakano
Teknisk ansvarlig: Tina Fagan
Sceneansvarlig: Marek Pomocki
Prøveledere: Nicolas Ricchini, Amy Butler
Produsent: Clare Cody-Richardson
Produksjonsansvarlig: Richard Fagan
Prosjekt- og turnéansvarlig: Mashitah Omar Mai Tassinari
Musikere på innspilling: Stefano Ancora, Domenico Angarano, James Browne, Nina Harries, Joost Hendrickx, Matt Holborn, Arran Kent, Stefan Knapik, Vincenzo Lamagna, Andrew Maddick, B.C. Manjunath, Tamar Osborn, Aditya Prakash, Clarice Rarity, Ciro Riccardi
Co-produsenter: DanceEast Ipswich, The Point Eastleigh, Stratford Circus Arts Centre, Théâtre de la Ville – Paris

Støttet av: Capital Group og Arts Council England

Chotto Xenos og XENOS er bestillingsverk for 14-18 NOW: WW1 Centenary Art Commissions, støttet av National Lottery Heritage Fund, Arts Council England, the Department for Digital, Culture, Media and Sport

Stor takk til Nigel Hinds, Jenny Waldman, Sarah Goodfellow, Liz Robertson, Tania Wilmer, Ashlie Nelson, Sacha Lee, Elizabeth Wolton, Susannah Burke, Brendan Keaney, Helen Dawson, Ole Birkeland, Ruth Little, Emma Bellerby, studenter og lærere ved Canon Barnett Primary School og Elmhurst Primary School, Di’mond Sharma- Joseph, Nathan White.

VARIGHET
1 time, uten pause

ARRANGØR
Stavanger konserthus i samarbeid med Dansenett Norge

Dans Scenekunst

#Vår2022