Cas Public: 9

Wednesday 18. December 201918. Dec 2019 19:00 Buy

Zetlitz
TICKETS KR 160 - 325 (INCL. SERVICE FEE)En storslagen danseforestilling for barn og voksne med Beethovens 9. symfoni i sentrum. For barn fra 9 år.

Opplev dette eventyret av en forestilling hvor både store og små kan glede seg over eminente dansere og Beethovens episke 9. symfoni. «9» spilles over store deler av verden – til stor begeistring blant store og små – og turnérer noen få norske spillesteder i desember.

Hvordan oppleves og forstås verden når en av sansene ikke fungerer? Cai Glover som hørselshemmet danser er utgangspunktet og inspirasjonskilden i denne forestillingen for barn og voksne. Er det mulig å romme Beethovens mektige monumentalitet i hans 9. symfoni når man – i likhet med Beethoven selv – ikke hører?

«9» tar for seg denne utfordringen gjennom en modig reise i sanseapparatet hvor stillhetens begrensinger brytes og kroppen forvandles til språk. Gjennom sin uttrykksfulle dans og fysiske umiddelbarhet er dette en forestilling som passer for alle aldre.

Bak forestillingen står kanadiske Cas Public, anerkjent for sin intense og virtuose dans, og det belgiske teateret Kopergietery for unge, med fokus på drama, dans og musikk.

Passer for:
Barn fra 9 år, ungdom og voksne

Varighet: ca. 50 minutter, ingen pauser.

Produksjon: Cas Public / Kopergietery
Koreograf: Hélène Blackburn
Dansere:
Alexander Ellison
Cai Glover
Robert Guy
Daphnée Laurendeau
Danny Morrissette
Dramaturg: Johan De Smet
Musikk: Martin Tétreault
Filmer: Kenneth Michiels
Lysdesign: Emilie B-Beaulieu / Hélène Blackburn
Kostymer: Michael Slack / Hélène Blackburn
Foto: Damian Siqueiros / Phile Deprez

“engaging, energising and highly original performance” (Culture Whisper)
“a joyous exploration of the act of communication” (Seeing Dance)
“a high energy, finely tuned performance” (Yorkshire Magazine)

Arrangør: Stavanger konserthus