Bjergsted Symfoniorkester, Max Bruchs fiolinkonsert og Finlandia

søndag 06. november 202206. nov 2022 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER KR - 250 (INKL. SERVICEAVGIFT)Bjergsted Symfoniorkester debuterer i kveld i Fartein Valen med musikk av Aaron Copland, Max Bruch og Jean Sibelius. Coplands fanfare og hyllest til landsmennenes krigsinnsats åpner konserten, som ellers byr på en av romantikkens mest populære fiolinkonserter, Max Bruchs konsert i g-moll og tre av Jean Sibelius sine mesterverk.

Fiolinisten Blythe Press er kveldens solist. Han er til daglig fast ansatt i Stavanger Symfoniorkester og har også deltatt på mange av SSOs kammerkonserter. Dirigent for konserten er Bastien Riquebourg, også han fast ansatt i SSO. Der er Bastien er alternerende solo-slagverker, men har også utdanning og lang erfaring som orkesterdirigent. Han er fast dirigent og kunstnerisk leder for Bjergsted Symfoniorkester.

Bjergsted Symfoniorkester, BSO, (tidligere kjent som Stavanger Amatørsymfoniorkester), er byens eneste fritidstilbud for orkestermusikere. Navne-endringen understreker hvor orkesteret har sin base og sine ukentlige øvelser. BSO har gjennom over 40 års virke hatt jevnlig kontakt med musikk-institusjonene i kulturparken Bjergsted og brukt både profesjonelle musikere, musikkstudenter og unge talenter fra parken til bl.a. solist- og dirigentoppgaver.

PROGRAM
Aaron Copland:
Fanfare for the Common Man

Max Bruch:
Fiolinkonsert nr 1 I g-moll

Jean Sibelius:
Finlandia, Valse Triste og Karelia-suite

MEDVIRKENDE
Bastien Ricquebourg, dirigent
Blythe Press, fiolin
Bjergsted Symfoniorkester, BSO

FOTO
Marie Von Krogh

VARIGHET
Ca. 1 time og 30 minutter, inkludert pause

ARRANGØR
Bjergsted Symfoniorkester

Klassisk

#Høst2022