Barberen i Sevilla

lørdag 11. november11. nov 19:00 Kjøp
mandag 13. november13. nov 19:00 Kjøp
onsdag 15. november15. nov 19:00 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER 150.00 - 450.00 NOK (INKL. SERVICEAVGIFT)Rossinis velkjente og humoristiske opera Barberen i Sevilla – full av intriger, innfall og fengende musikk!

Opera Rogaland står bak når vi får besøk fra Operaen, og Rossinis velkjente og humoristiske opera Barberen i Sevilla. I tillegg til ensemblet fra Operaen, medvirker Stavanger Symfoniorkester og kor sammensatt av Opera Rogaland.  

I Barberen i Sevilla handler det om ungjenta Rosina, som grev Almaviva gjerne vil gifte seg med. Det vil også Rosinas verge, den eldre doktor Bartolo, som har låst henne inne. Det er da den driftige barberen Figaro ordner opp.

I denne fargesprakende versjonen av operaen fortelles historien sett fra Rosinas ståsted: Unge jenter skriver gjerne mye om hvordan de opplever seg selv. Derfor har regissør François de Carpentries og scenograf og kostymedesigner Karine van Hercke valgt dagboka som et bærende element, karakterene går inn i eller ut av denne boka – like stor som en 1900-tallsleilighet. Det er faktisk den største pop-up-boka som noen sinne er laget!

Komponisten Rossini var en stjerne allerede i sin egen samtid. På begynnelsen av 1800-tallet ble besvimte kvinner båret ut av operahusene etter møtet med hans musikk. At den fortsatt fenger fikk mange oppleve da Nasjonaloperaen satte opp La Cenerentola forrige sesong. Rossinis musikk er sprudlende, virkelig til å bli glad av. Det samme kan sies om denne oppsetningen av Barberen i Sevilla, som har gått for fulle hus i fire sesonger i Oslo og som endelig kan presenteres i Zetlitz av Opera Rogaland.

 

Original tittel: Il barbiere di Siviglia 

Musikk: Gioachino Rossini

Dirigent: Manlio Benzi

Libretto: Cesare Sterbini 

Musikalsk ledelse: Manlio Benzi 

Regi og lysdesign: François de Carpentries

Scenografi og kostymer:  Karine Van Hercke

Besetning:

Don Basilio: Jens-Erik Aasbø

Figaro: Joshua Hopkins

Rosina: Samantha Hankey

Dr. Bartholo: Luciano di Pasquale

Grev Almaviva: Levy Strauss 

Sekgapane

Ambrosio: Torben Grue

Berta: Caroline Wettergren

En politibetjent: Petteri Lehikoinen

Fiorello: Martin Hatlo 

Medvirkende:

Stavanger Symfoniorkester

 

Kor sammensatt av Opera Rogaland:

Tenorer:  Jostein Myklebust, Øyvind Ottesen, Steffen Siggervåg Sortland, Ådne Sæverud, Tian Quin, Lasse Økland og Sergiy Nevgad

Basser:  Sverre Kvam, Jacob Niedziela, Sindre Fjetland Øgaard, Nils Erik Steinsbø og Jørn Snorre Andersen
Korinnstudering og Ufficiale:  
Jørn Snorre Andersen

Stykket synges på originalspråket italiensk.
Teksting i salen på norsk. 

Arrangør:

Opera Rogaland