Andsnes og SSO

torsdag 05. april05. apr 19:30 Kjøp
fredag 06. april06. apr 19:30 Kjøp

Fartein Valen
BILLETTER 350.00 - 450.00 NOK (INKL. SERVICEAVGIFT)Denne kvelden har vi gleden av å samarbeide med Leif Ove Andsnes – en av verdens høyest rangerte pianister.

Program:
Vaage: Orkesterdialogar
Britten: Klaverkonsert (1945)
Sibelius: Symfoni nr 1, e-moll, op. 39

Dirigent: Eivind Gullberg Jensen
Solist: Leif Ove Andsnes, klaver

Knut Vaage var en av de mange unge komponistene som på 90-tallet deltok i SSOs komponistverksted. I dag er han en etablert komponist som har skrevet alt fra symfoniske verk og opera til solo-stykker, og hans musikk spilles jevnlig både i Norge og utlandet. Hans musikk har ofte utfordret sammenhengen mellom improvisasjon og ferdig komponert musikk. I samarbeid med Stord Musikkråd har han fått en bestilling fra SSO på et orkesterverk som får sin urfremføring ved denne anledning.

Jean Sibelius sin første symfoni, første gang spilt i 1899, ble raskt en stor publikumssuksess og bidro til å befeste Sibelius sin plass som Finlands betydeligste komponist. Symfonien er på en måte både romantisk og modernistisk, der stor melodirikdom, melankolske stemninger og mye emosjonell uttrykkskraft er kombinert med metodisk utvikling og streng formstruktur. Åpningstemaet kan man høre igjen i mange forskjellige varianter gjennom hele symfonien, som vitner om komponistens mesterlige grep om både symfonisk arkitektur og orkestrering.

Kveldens konsert med SSO, Leif Ove Andsnes, Eivind Gullberg Jensen og urframføringen av Knut Vaages orkesterverk, blir en festkonsert som peker fremover og åpner for nye muligheter.

NB: Bytteordning for abonnenter gjelder dessverre ikke på denne konserten.