Andersson Dance & Scottish Ensemble: Goldberg variations

mandag 24. april24. apr 19:30 Kjøp

Zetlitz
BILLETTER 150.00 - 445.00 NOK (INKL. SERVICEAVGIFT)



Goldberg variations
Scottish Ensemble og Andersson Dance: Ternary Patterns for Insomnia

Bachs Goldbergvariasjoner er en milepæl i musikkhistorien. Bach skrev verket på oppdrag for den russiske ambassadøren til Dresden som led av søvnløshet. Den ble urframført av Bachs elev Goldberg, ansatt av ambassadøren for å musisere og slik lindre hans insomnia. Nå kan du oppleve verket i en unik sammensmelting av musikk og dans. De fem musikerne i Scottish Ensemble beveger seg som del av dansen, mens 11 dansere i Andersson Dance skaper koreografiske mønstre som følger utviklingen i Bachs 30 variasjoner.

«Det var noe ekstremt fristende å ta tak i dette «ihjelspilte» stykket, tynget av en endeløs rekke av bilder, og så fullt av følelser». Slik beskriver Örjan Andersson utgangspunktet for sitt arbeid med Goldebergvariasjonene, sammen med strykeorkesteret Scottish Ensemble og kunstnerisk leder Jonathan Morton.

Her møtes to internasjonale ensembler for å tilføre Bachs tidløse klassiker noe nytt. Örjan Anderssons koreografi tar tak i musikkens grunnleggende strukturer som fungerer som et manus for bevegelsen. «Det er noe magisk med musikalitet i bevegelsen,» sa han da han mottok Svenska Dagbladets Opera Prisen 2011. Når han ikke jobber på oppdrag for nasjonale og internasjonale dansescener, senest ved Kungliga Operan i Stockholm, koreograferer han for sitt eget kompani, Andersson Dance.

Produksjon: Andersson Dance & Scottish Ensemble

Koreografi: Örjan Andersson

Musikalsk leder: Jonathan Morton

Musikk: J. S. Bach – Goldberg Variations (arr. Sitkovetsky)

Utøvende: Musikere fra Scottish Ensemble, dansere fra Andersson Dance

Lysdesign: SUTODA

Nedre aldersgrense: 2 år

Arrangør: Stavanger konserthus

Turnéen er produsert i samarbeid med Bærum kulturhus, regionalt kompetansesenter for dans.
Vi samarbeider med RAS.