Anders Jektvik

Saturday 06. March 202106. Mar 2021 20:00 Buy

Zetlitz
TICKETS KR 350 (INCL. SERVICE FEE)Anders Jektviks tekster og melodier kombinert med en stemme og fjetrende gitarspill, har berørt norske TV-seere, radiolyttere og konsertgjengere siden han dukket opp på den nasjonale arena i 2012. Hans posisjon som den sterkeste av de nye visestemmene er udiskutabel, og i Midt-Norge har han allerede tross sin relativt unge alder rukket å bli en etablert artist. Han har de siste tre årene gjort noe svært få norske artister har gjort, nemlig å ha utsolgte konserter i Olavshallen, Midt-Norges storstue blant konsertsaler, hver høst.

For de fleste kom Anders Jektvik beskjedent inn fra venstre med gitar og egne sanger og blåste spinkle pop-kopier av scenen under Norske Talenter. Han kom ingensteds ifra, eller Hitra som det også heter, og var tilsynelatende uten annen bakgrunn enn den lokale kulturskolen. Så feil tok de fleste. Men ikke mer feil enn at de stemte han fram til finalen.

«Ett av de største talentene i landet», sa Jan Eggum, som har fulgt nøye med. For rett nok har Anders bakgrunn fra kulturskolen på Hitra, men han hadde tidligere debutert på norske topplister med far og bror i bandet «Tefeilles» allerede i 2007 og stått sentral i «Slim Void» som høstet stor entusiasme for albumet sitt i 2010. Selv om det for mange var en ukjent artist som høstet folkets stemmer og juryens beundring i Norske Talenter, så var det langt ifra et uprøvd talent.

De siste årene har Jektvik sluppet studioalbumene «Aill Kjeinne Aill» (2013), «No som ailt e bra» (2014), «Sei det igjæn» (2015) og «Kjøtt i mørket» 2018. Albumene har høstet 5’ere og gode ord fra aviser som Adresseavisen, VG og Dagsavisen. Musikken blir av Jektvik omtalt som «en blanding av fortellinger og en metaforisk pessimistisk optimisme».

VARIGHET
1 time og 30 minutter, uten pause.

Nummererte plasser
Til denne konserten selges kun nummererte sitteplasser.

Det skal være trygt å besøke oss
Vi gjør det vi kan for at det skal være trygt å besøke oss, og alle arrangement gjennomføres i henhold til nasjonale myndigheters pålegg om smittebegrensende tiltak. Vi har blant annet redusert antall tilgjengelige billetter, slik at vi kan ha god plass og holde avstand. Vi ber alle våre gjester om å følge hygienerådene fra Folkehelseinstituttet. Les mer om hvordan Covid-19 påvirker virksomheten vår her.

ARRANGØR
Stavanger konserthus

Pop Visepop viser