Altibox Norway Chess

tirsdag 05. juni05. jun 16:30

Stavanger KonserthusAltibox Norway Chess har etablert seg til å bli en av verdens mest nyskapende sjakkturneringer.

Verdens sjakkelite inntar Stavanger! For 6. år på rad kommer verdensmester i sjakk, Magnus Carlsen til Stavanger for å spille i en av verdens høyest rangerte sjakkturneringer, Altibox Norway Chess. Sammen med Magnus Carlsen kommer 9 andre av de beste spillerne i verden for å kjempe om den gjeve seieren. 

Turneringen foregår mellom 27. mai og 7. juni, hvorav finalerundene spilles på Stavanger konserthus 5., 6. og 7. juni. For mer informasjon, se norwaychess.no.

Turneringen er åpen for publikum, og man vil oppleve en stemning utenom det vanlige. Med dempet belysning, stillhet i konsertsalen og spenning i luften er det duket for en annerledes opplevelse i Stavanger konserthus. Utenfor konsertsalen er det liv og røre med TV 2-studio, internasjonalt studio, presse og sjakkentusiaster.

Altibox Norway Chess har siden oppstart i 2013 vært historiske arrangement og fått en formidabel medieinteresse. En sjakkturnering av et slikt kaliber, og den innovative måten å arrangere en sjakkturnering på, har vært nyskapende på verdensbasis. Målet om å samle 10 av verdens beste spillere til en turnering hadde ikke blitt gjort før, verken i Stavanger eller noen andre steder i verden.

Other Sports