Silent Night – stemningsfull og klassisk julekonsert i foajéen 1. søndag i advent

søndag 01. desember 201901. des 2019 13:00 Kjøp

Foajé
BILLETTER KR 300 (INKL. SERVICEAVGIFT)Opprinnelsen til «Stille natt» var at den ble originalskrevet for lutt. Slik kom idéen til stemningsfull akustisk julekonsert med gitarduo og sang.

Sangen som har omfavnet generasjoner og stadig rører ved hjerter over hele verden, oppstod i en landsby i Østerrike julaften 1818 for over 200 år siden. Orgelet i St. Nicolaus var i ustand og for å skape stemning under kveldsmessen lagde organist og komponist, Franz Xaver Gruber, en sang som kunne synges til et enkelt lutt-akkompagnement. Slik fant urframføringen av verdens mest kjente julesang «Stille natt» sted, en julekveld i Oberndorf.

Med «Stille natt» og dens opprinnelse som ramme presenterer de profesjonelle utøverne Marit Risnes (sopran) og Duo Gvito (gitar, arrangement), et stemningsfullt repertoar fram mot jul.

Fond for utøvende kunstnere, Mfo Rogaland, Rogaland Fylkeskommune og Sandnes kommune har ved tidligere anledninger gitt Marit Risnes og Duo Gvito med Marius Gundersen og Gjermund Titlestad bekreftelse på, og anerkjennelse for samarbeidets kunstneriske kvalitet.

Konserten – Silent Night 2018 — ble imøtekommet med støtte fra Rogaland Fylkeskommune som uttaler følgende:
-Tiltaket har høy kunstnerisk kvalitet
-Tiltaket har verdi for kulturlivet i større deler av fylket

Medvirkende:
Marit Risnes, sopran
Duo Gvito:
Marius Noss Gundersen, gitar
Gjermund Titlestad, gitar

Varighet: Ca. 1 time, uten pause.
Arrangør: Marit Risnes

Julekonserter Klassisk