Schumanns Symfonier

Thursday 22. August 201922. Aug 2019 19:30 Buy
Sold out

Fartein Valen
TICKETS KR (INCL. SERVICE FEE)Stavanger Symfoniorkester kickstarter ny sesong med en gave til publikum; en vakker konsertopplevelse med to av Schumanns symfonier og Wagners Wesendonck-Lieder, fremført av Marianne Beate Kielland, under ledelse av Jan Willem de Vriend, vår Artist-in-Residence.

– Hent ut inntil 4 gratis billetter per person.

I løpet av de neste sesongene skal SSO spille inn Schumanns komplette symfonier under ledelse av den nederlandske dirigenten, Jan Willem de Vriend. Først ut er symfoni nr. 1 og 3.

Jan Willem de Vriend er SSOs Artist-in-Residence sesongen 2019-2020. Jan Willem de Vriend har gjestet Stavanger Symfoniorkester som dirigent en rekke ganger, første gang i 2015 og senest 15. mars i år. Jan Willem de Vriend er en av de mest anerkjente og innovative eksponentene for historisk fremføringspraksis i vår tid. Som SSOs Artist in Residence viderefører han orkesterets 30 år lange tradisjon i tidligmusikk, og følger i fotsporene til Frans Bruggen, Philippe Herreweghe og Fabio Biondi.
Mezzosopranen Marianne Beate Kielland er en av de fremste sangerne på den internasjonale konsertscenen i dag. Hun har medvirket på rundt 50 innspillinger av oratorier, operaer, kantater og sanger; et drøyt titall av disse er soloalbum og hun er en av få norske sangere som er Grammynominert. Wesendonck-Lieder er en sangsyklus bestående av fem sanger med tekster av Mathilde Wesendonck (1828–1902). Richard Wagner tonesatte Wesendoncks dikt i 1857/1858 og hadde mest sannsynlig et platonisk kjærlighetsforhold til Mathilde.

Program:
SCHUMANN: Symfoni nr. 1 «Vårsymfonien»
WAGNER: Wesendonck-Lieder
SCHUMANN: Symfoni nr. 3 «Den rhinske»

Medvirkende:
Jan Willem de Vriend, dirigent og Artist in Residence
Marianne Beate Kielland, mezzosopran

Varighet: 1 time og 50 minutter, inkludert pause.
Arrangør: Stavanger Symfoniorkester

Klassisk Klassisk musikk Stavanger Symfoniorkester